Fructe de mare cu pasta de tomate #Sera

Descriere reteta

Ingrediente:
• 250 g creveți decorticați
• 250 g inele calamar sau scoici
• 1 ardei capia
• 1 ceapă
• 2 linguri de praz tăiat mărunt
• 1 morcov
• 100 g mazare
• 4 caței de usturoi
• 3 linguri ulei de măsline
• 30 g unt Kerrygold
• 300 g pasta de tomate Sera
• 100 ml apa
• coaja rasă de lămâie
• sare de mare
• piper
• pătrunjel

Mod de preparare:
Fructele de mare se spala, apoi se pun într-o oală cu apă clocotită și puțină sare. Din momentul în care încep să clocotească, lăsați-le să fiarbă 10 minute, apoi le puneți la scurs într-o strecuratoare.
Curățați morcovul și dați-l pe răzătoarea mare. Prazul și ceapa le tăiați mărunt, iar ardeiul se taie fasii subțiri.
Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați apoi untul și lăsați-l până se topeste.
Adaugați morcovul ras, ardeiul, prazul și ceapa, lăsându-le să se călească circa 15 minute.
Zdrobiți cățeii de usturoi într-un mojar adăugându-i apoi împreună cu coaja rasă de lămâie și mazărea, peste legumele din tigaie.
Adăugați pasta de tomate Sera și apă și lăsați totul să fiarbă circa 20 de minute.
Dacă scade prea tare zeama din tigaie, mai puteți adăuga puțină apă.
După ce au fiert suficient, adaugați fructele de mare, condimentați cu sare și piper și lăsați pe foc încă 10 – 15 minute.
Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat și feliuțe de baghetă.

Poftă bună!

Date
Categorie
Retelele SeraFood