Chiftele in sos cu mamaliga

Descriere reteta

Ingrediente:

Pentru mamaliga:

300 g faina de malai

1,5 l apa

1 lingurita de sare

Pentru chiftele:

500 g carne tocata amestec porc si vita

1 cartof

2 felii de paine

50- 100 g cascaval ras

2 oua

4- 5 catei de usturoi

1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt

1 legatura de marar verde, tocat marunt

1 ceapa

sare

piper

faina

ulei pentru prajit

Pentru sos:

1 ceapa

200 g pasta de tomate Sera + 300 ml apa

1 lingurita zahar

1 lingurita busuioc

1 foaie de dafin

sare

piper

ulei

Mod de preparare:

Incepeti prin a prepara mamaliga. Intr-o cratita de marime medie sau un ceaun adaugati apa. Cand apa este fierbinte, adaugati sarea si presarati putina faina de malai. La primele clocote, puneti sub forma de ploaie cate o mana de malai, amestecand continuu la foc mic. Lasati malaiul sa fiarba pentru 15 minute, amestecand din cand in cand. Aceasta mamaliga va avea o consistenta mai moale.

Cand este gata, se pastreaza la cald.

Pentru chiftele, intr-un bol se adauga carnea tocata, se pune peste cartoful dat prin masina de tocat, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si verdeata. Se adauga miezul de paine inmuiat in apa si stors bine, cascavalul ras, ouale si se condimenteaza cu sare si piper.

Se formeaza bile de marime medie si se prajesc in ulei pana devin aurii.

Pentru sos, se caleste ceapa tocata in putin ulei, se adauga pasta de tomate Sera si 300 ml de apa. Se lasa la fiert 20 de minute si se adauga apa intre timp daca este nevoie.

Se pune foaia de dafin, putin zahar daca este nevoie si busuioc si se lasa alte 5 minute pe foc.

Pofta buna!

Date
Categorie
Retelele SeraFood